Maximaal 5 bestanden, elk formaat van 10M wordt ondersteund. OK
Kainuosen Environmental Technoiogy (Langfang) Co.,Ltd. yan.filters@gamail.com

Nieuws

Vraag een offerte aan
Thuis - Nieuws - Hoe te hydraulische oliefilter correct om te selecteren

Hoe te hydraulische oliefilter correct om te selecteren

October 19, 2021

Voorzorgsmaatregelen voor het selecteren van hydraulische oliefilter
In het hydraulische systeem, worden de meeste mislukkingen door hydraulische die olieverontreiniging veroorzaakt en onzuiverheden in de olie wordt gemengd. Daarom kan het controleren van de graad van olieverontreiniging in het hydraulische systeem de normale en stabiele verrichting van het systeem fundamenteel verzekeren. Om olieverontreiniging in het hydraulische systeem te verhinderen, enerzijds, is het noodzakelijk om externe onzuiverheden te verhinderen het hydraulische systeem in te gaan, anderzijds, selecteert een geschikt hydraulisch apparaat van de oliefilter om een goed werk te doen van het filtreren van de hydraulische olie.

Om onzuiverheden van buiten te verhinderen is het hydraulische systeem van het binnengaan, het eerste ding om te besteden aandacht aan dat de hydraulische olietank goed wordt verzegeld, en een luchtfilter met goede prestaties zou moeten worden geselecteerd. Probeer om direct contact met de externe omgeving van de hydraulische olie te vermijden. Alvorens het hydraulische systeem te assembleren, maak grondig de de olietank, kring van de installatieolie, de olieleidingen en de verbindende delen schoon om residu te vermijden machinaal bewerkend ijzer het indienen. Wanneer het inspuiten van nieuwe hydraulische olie, moet het worden gefiltreerd alvorens het aan de olietank toe te voegen.

De filter in het hydraulische systeem is een belangrijk apparaat om onzuiverheden in het systeem te verwijderen en de netheid van de hydraulische olie te verzekeren. Afhankelijk van de installatieplaats en de werkomgeving, zouden de volgende aspecten aandacht aan moeten worden besteed wanneer het selecteren van hydraulische oliefilters:

Bij de zuigingshaven van de hydraulische oliepomp, zouden een filter met een lichtjes lagere filtratienauwkeurigheid en een groot stroomtarief moeten worden gebruikt. Als het stroomtarief van de filter ontoereikend is, is het gemakkelijk om cavitatie bij de zuigingshaven te veroorzaken.

De filter in de hydraulische pijpleiding wordt geïnstalleerd wordt over het algemeen gevestigd stroomopwaarts van de gevoeligere hydraulische componenten zoals solenoïdekleppen die. En om ervoor te zorgen dat de nauwkeurigheid van de filter hoger is dan de ontruiming van de hydraulische componenten. Tegelijkertijd, overwegend de druk van het hydraulische systeem, selecteer een filterapparaat met voldoende drukweerstand.

De drukweerstand van de filter van de terugkeerolie is over het algemeen laag. Wanneer het selecteren van het type, zou de stroom van de terugkeerolie van het hydraulische systeem volledig moeten worden overwogen om de tegendruk van de terugkeerolie te vermijden toe te schrijven aan de ontoereikende stroom van het filtermateriaal.

In hydraulische systemen, zoals solenoïdekleppen en andere interne mechanisch bewegende componenten, zijn de ontruiming tussen de klepkern en de schouder van het kleplichaam zeer nauwkeurig. Zodra de kleine onzuiverheden het montagehiaat ingaan, is het zeer gemakkelijk om oppervlakteslijtage van de kern van de solenoïdeklep tijdens de het vergelden beweging te veroorzaken. Zodra de slijtage voorkomt, de verhogingen van het oppervlaktehiaat, die snel zullen leiden tot verdere ernstige wrijving, die de solenoïdeklep kan veroorzaken om snel ongeldig te maken. Daarom wanneer het selecteren van een hydraulische filter, zou het aan de het filtreren nauwkeurigheidsvereisten van hydraulische componenten volledig moeten voldoen.

 

De hydraulische elementen van de het elementenselectie van de oliefilter
Het hydraulische element van de oliefilter is een afzonderlijk filtersysteem dat in diverse oliesystemen aan filter uit stevige onzuiverheden kan worden gebruikt die binnen worden gemengd of binnen het systeem tijdens verrichting geproduceerd. Het is hoofdzakelijk geïnstalleerd op de zuigingslijn, de lijn van de drukolie, terugkeerlijn, en omleiding in het systeem. superieur. Het hydraulische element van de oliefilter moet aan de vereisten van het drukverlies voldoen (het totale drukverschil van de hoge drukfilter is minder dan 0.1PMa, en het totale drukverschil van de filter van de terugkeerolie is minder dan 0.05MPa) om de optimalisering van het stroomtarief en het leven van het filterelement te verzekeren. Zo hoe te om de juiste hydraulische olie te kiezen is het filterelement zeer belangrijk.
1, filtratienauwkeurigheid

Eerst, bepaal het netheidsniveau van de vlekken volgens de behoeften van het hydraulische systeem, en selecteer dan de filternauwkeurigheid van de oliefilter volgens het netheidsniveau volgens de lijst. Het hydraulische die element van de oliefilter algemeen in bouwmachines heeft wordt gebruikt een nominale filtratiegraad van 10μm. Hydraulische van het de filterelement van de olienetheid (ISO4406) van de de filtratienauwkeurigheid nominale de toepassingswaaier 13/103 (μm) hydraulische servoklep die (3μm filterelement gebruiken) 16/135 hydraulische evenredige klep die (5μm filterelement gebruiken) 18/1510 algemene van hydraulische componenten (>10MPa die) (10μm filterelement gebruiken) algemene hydraulische 19/1620 componenten (<10mpa>

Aangezien de nominale filtratienauwkeurigheid niet op de filtratiecapaciteit van het filterelement kan echt wijzen, wordt de diameter van de grote harde sferische deeltjes die de filter onder de gespecificeerde beproevingsomstandigheden kan overgaan vaak gebruikt als zijn filtratienauwkeurigheid om op de aanvankelijke filtratiecapaciteit van het nieuwe filterelement direct te wijzen. Het belangrijkste criterium voor de evaluatie van het hydraulische die element van de oliefilter is de waarde β volgens ISO4572-1981E (multi-pass test) wordt gemeten, d.w.z., de olie met het standaardtestpoeder wordt gemengd wordt doorgegeven door de veelvoudige tijden van de oliefilter, en de deeltjes aan beide kanten van de van de olieinham en afzet Verhouding van aantallen

2, stroomkenmerken

Het stroomtarief en de drukdaling van het filterelement door de olie zijn belangrijke parameters van de stroomkenmerken. De test van stroomkenmerken volgens de ISO3968-91-norm moeten zou worden uitgevoerd om de stroom-druk dalings karakteristiek te trekken. Onder de geschatte druk van de olielevering, zou de totale drukdaling (de som van de drukdaling van filtershell en de drukdaling van het filterelement) over het algemeen moeten zijn minder dan 0.2MPa. Grote stroom: 400lt/min de test van de olieviscositeit: 60to20Cst zwakstroomturbine: 0℃60lt/min hoge stroomturbine: 0℃400lt/min

3, de sterkte van het filterelement

Zal de breuk-effect test overeenkomstig de ISO2941-83-norm worden uitgevoerd. Het drukverschil dat scherp daalt wanneer het filterelement wordt beschadigd zou groter moeten zijn dan de gespecificeerde waarde.

4, de kenmerken van de stroommoeheid

De moeheidstest zal de ISO3724-90-norm in overeenstemming zijn met. Het filterelement moet een moeheidstest van 100.000 cycli ondergaan.

5. Test van aanpassingsvermogen aan hydraulische olie

De de duurzaamheidstest zou van de drukstroom volgens de ISO2943-83-norm moeten worden uitgevoerd om de verenigbaarheid van het filtermateriaal met de hydraulische olie te verifiëren.

De „filtratieverhouding B-verhouding“ verwijst naar de verhouding van het aantal deeltjes groter dan een bepaalde grootte in de vloeistof vóór filtratie aan het aantal deeltjes groter dan de bepaalde grootte in de vloeistof na filtratie. Nb=number van deeltjes vóór filtratie Na=number van deeltjes na de grootte van filtratiex=particle.